Tapahtumatuotannon opiskelu

Oletko aina halunnut olla tapahtumajärjestäjä ja olla mukana kulissien takana festareilla, häissä tai vaikka jopa hyväntekeväisyystapahtumissa? Jokainen meistä on varmasti ollut enemmän tai vähemmän mukana tapahtumien järjestämisessä elämänsä aikana. Vaikka ihan syntymäpäivien järjestämistä viisivuotiaalle serkulle. Et varmaan käyttäisi samoja koristeita mummosi 90-vuotis synttäreillä ja parhaan kaverisi polttareilla, eikö niin? Kaikki tapahtuvat ovat uniikkeja ja enemmän yksityiskohtien huomioon ottaminen vaatii harjoittelua ja kokemusta. Ainut ero näillä syntymäpäivillä, polttareilla ja ammattilaisten järjestämillä tapahtumilla on skaala, luultavasti budjetti ja juuri se sana ammattilainen tapahtumatuottaja.

Suomessa ei varsinaisesti ole mitään tapahtumajärjestämisen koulutusta korkeakouluissa, vaan se on osa todella monia koulutusaloja yliopistoissa ja ammatikorkeissa. Kulttuurituotannon koulutus löytyy kyllä, joka pitää sisällään erilaisten taide ja kulttuuritapahtumien järjestämisen, jos sille polulle on kiinnostusta. Mutta mitä jos olen jo opiskellut markkinoinnin johdon koulutuksen? Hienoa! Nyt sinun tarvitsee vain käydä pieni lisäkoulutus ja työllisyys mahdollisuudet tapahtuma-alalle vain kasvavat. Tapahtumatuotannon koulutus Suomessa onkin pääasiassa suunnattu jo korkeakoulun käyneille, alasta melkein riippumatta. Plussana tietysti on, jos viestintä, some ja visuaaliset taidot ovat jo kunnossa.

Ehkä et halua lähteä tekemään suurremonttia urallesi vaan kaipaat vain jotain erilaista piristettä. Tapahtumatuotannon kurssi on hyvä vaihtoehto myös siihen. Riippuen millaista työtä ja missä, ehkä yrityksesi on valmis kustantamaan kurssi sisältösi. Hekin myös hyötyvät tästä sen jälkeen, kun olet kurssilta valmistunut. Yrityksessäsi on nyt virallinen tapahtumatuottaja. Kursseja löytyy netistä etänä tehtäväksi niin paljon kun sielu sietää opiskella. Jos englannin taidot ovat hallussa, vielä enemmän. Erikoistumisia löytyy laidasta laitaan, suurista urheilutapahtumista pienempiin perhejuhliin. Vaikka kurssien kirjo olisikin todella laaja, muista pitää myös mielessä kurssien akkreditointi. Kuten missä vain netissä tapahtuvissa kursseissa, maine kertoo paljon ja et halua tuhlata aikaasi ja rahaasi huonoon, pahamaineiseen kurssiin, josta et loppujen lopuksi opi sitten mitään, vaikka tunteja on ja rahalla on yritetty panostaa.

Mihin opiskelemaan?

pieni luettelo kursseista

Loimme pienen listan kursseista, joiden uskomme saavan sinun uuden urapolun aloilleen. Kulttuurituotannon opiskelut Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Saat unelmiesi koulutuksen joko suoraan toisen asteen koulunpenkiltä tai voit valita ylemmän korkeakoulun koulutuksen Humanistisessa Ammattikoulussa Helsingissä. Aikuiskoulutukseen erikoistuva AJK- Jatkokoulutus tarjoaa lukuisia minikursseja kolmen koulutusohjelman lisäksi. Yksi koulutusohjelmista onkin juuri tapahtumatuotanto. Ohjelmassa saat konkreettista tietoa tapahtumien suunnittelusta ja toteuttamisesta erilaisille kohderyhmille ja voit laittaa ennestään opitut taitosi hyötykäyttöön. Udemy on hyvä vaihtoehto, jos englannin kielen taitosi ovat hallussa. Tässä on Pandoran laatikko auki suoraan tietokoneeltasi. Udemyssä löydät tuhansia netti kursseja eri opettajilta ja event management osion alta voit huomata lukuisia kursseja suunniteltu juuri aloittelijoista ammattilaisiin. Useimmat kurssit maksavat kympin luokkaa mikä tulee paljon halvemmaksi, kun muut löytämämme kurssit. 

EventUP tarjoaa todellisen teho kurssin, eikä mikään kivi jää käännettäväksi. Kurssi on avoinna yksityishenkilöille, mutta jos työskentelet yrityksessä, tämä kurssi sopii mainiosti myös teidän koko ryhmälle. Itse valittavista aiheista saa rakentaa niin pitkän ja monimutkaiset kurssin, kun vain haluaa tai ehkä teillä on vain parantamisen varaa esimerkiksi pelkästään tapahtuman budjetoinnissa.

Jos sinulla on yhtään kiinnostusta tapahtumatuotannon piiriin älä jännitä, vaan ota heihin yhteyttä. Näillä kursseilla pääset varmasti urasi muutoksen alkuun. Voit alkuun käydä niin sanotut peruskurssit ja sen jälkeen katsoa haluatko erikoistua tiettyihin tapahtumiin vaikka urheilutapahtumiin tai pieniin koti häihin. Tapahtumasta riippumatta, kaikille varmasti löytyy oma intohimo ja muistutus miksi olet edes meidän sivuillamme alun alkaen.